Offentliggørelse af retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder for 2023

Erhvervsstyrelsen har offentliggjort retningslinjer for kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder for 2023. Sammen med retningslinjerne er der offentliggjort en opdateret tilsynsplan for tilsynet med godkendte revisorer og revisionsvirksomheder.

Der er i år foretaget en ændring i udførelsen af kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder. Ændringen er foretaget som følge af, at alle godkendte revisionsvirksomheder på nuværende tidspunkt skal have implementeret den nye kvalitetsstyringsstandard ISQM 1, der omhandler kvalitetsstyring på virksomhedsniveau og har til formål at styrke revisionsvirksomhedens kvalitetsstyringssystem.

Erhvervsstyrelsen har udarbejdet to nye arbejdsprogrammer baseret på revisorlovgivningen og ISQM 1 til gennemgang af revisionsvirksomhedens kvalitetsstyringssystem samt gennemgang af revisionsvirksomhedens politikker og procedurer for overvågning, evaluering og afhjælpning.

Revisionsvirksomheden har tidligere skulle besvare spørgsmål vedrørende revisionsvirksomhedens overvågning, evaluering og afhjælpning. Som noget nyt i forhold til tidligere kvalitetskontroller skal revisionsvirksomheden forud for kontrolbesøget forberede og besvare de to nye arbejdsprogrammer. Revisionsvirksomheden får derved mulighed for at beskrive det arbejde, revisionsvirksomheden har udført i forbindelse med implementeringen af den nye kvalitetsstyringsstandard.

Læs hele nyheden på Erhvervsstyrelsen hjemmeside her, hvor du også kan finde tilsynsplanen for 2023.

Er du mon opmærksom på FDRs bisidderordning? FDR tilbyder, at du som medlem kan have en bisidder fra foreningen med, når du får besøg fra Revisorkontrollen eller Hvidvaskkontrollen.