Husk at rette forskudsopgørelsen

Det er ved at være sidste chance for at ændre i forskudsopgørelsen for 2024, hvis det skal slå igennem ved første lønudbetaling.

Ændringer til forskudsopgørelsen for 2024 skal typisk foretages inden den 20. januar, hvis justeringerne skal slå igennem til årets første lønudbetaling. Forskudsopgørelsen kan rettes løbende gennem året, så den passer med de ændringer, der kan opstå i økonomi og hverdag.

Forskudsopgørelsen kommer hvert år i november, hvor du kan se Skattestyrelsens bud på, hvordan din skat bliver i det kommende år. Hvis der sker ændringer i din økonomi, bør du rette forskudsopgørelsen, så du løbende betaler den rigtige skat.

Når du retter din forskudsopgørelse i TastSelv, retter du også dit skattekort, som automatisk bliver sendt til f.eks. din arbejdsgiver eller dit pensionsselskab.

Når du sørger for at rette forskudsopgørelsen med de rigtige tal og oplysninger, kommer du automatisk til at betale den rette skat hver måned. Og du undgår derfor at få et skattesmæk og skulle betale restskat ved årsopgørelsen. Du kan rette flere gange i løbet af året.

Det er dit ansvar at oplyse de rette tal, fradrag og andre oplysninger i forskudsopgørelsen og i årsopgørelsen.

Når din økonomi ændrer sig, skal din forskudsopgørelse følge med, så du løbende betaler den rigtige skat og får de rette fradrag.

Det kan f.eks. være i situationer med lukning eller opstart af virksomhed, bliver gift eller skilt, renteudgifter ændrer sig mv.

Vær opmærksom på, at Skattestyrelsen ikke automatisk får alle tal ind i deres systemer. Forskudsopgørelsen modtager ikke løbende informationer, når f.eks. din løn stiger eller falder, når du går på pension, har nye renteudgifter, køber bolig osv. 

Når du har rettet i din lønindkomst i forskudsopgørelsen, vil det få betydning for dit skattekort og dine fradrag senest i den kommende måned.  

Hvis du vil se, hvad du faktisk har tjent, fået i fradrag og betalt i skat sidste år, finder du det på din årsopgørelse.