TastSelv Borger og årsopgørelsen oversættes til engelsk

For at gøre det lettere for ikke-dansktalende borgere at forstå deres skatteoplysninger er store dele af TastSelv Borger blevet oversat til engelsk. Det samme gælder for årsopgørelsen 2023.

Når borgere besøger TastSelv Borger, har de nu muligheden for at opleve store dele af siden på engelsk.

Det gør det lettere for ikke-dansktalende borgere at navigere rundt på selvbetjeningsløsningen.

Det betyder, at når borgerne fra 11. marts kan tjekke deres årsopgørelse for 2023, vil alle de centrale dele af den være tilgængelig både på dansk og engelsk.

Det er første gang, at årsopgørelsen offentliggøres på engelsk.

Det vækker glæde hos Skattestyrelsen, at det nu er muligt at tilbyde et alternativ til de mange ikke-dansktalende borgere, som betaler skat i Danmark. Det fortæller Jan Møller Mikkelsen, fungerende fagdirektør i Skattestyrelsen.

”Det vækker tillid og øger forståelsen at blive mødt på et sprog, som for mange udlændinge er lettere at forstå end dansk. Oversættelsen af TastSelv Borger bidrager altså til, at flere borgere kan blive fortrolige med deres skattebetaling,” siger Jan og tilføjer, at der også er sket et designløft af siden, som vil komme brugerne til gode. 

På TastSelv Borger kan borgerne blandt andet se og ændre deres årsopgørelse, give revisor eller pårørende autorisation og betale skat. Alle med skattepligt til Danmark kan bruge TastSelv – også fra udlandet. 

Du kan logge på TastSelv lige her:

https://www.tastselv.skat.dk/