Årets første momsfrist nærmer sig

1. marts skal der indberettes moms for de virksomheder, der afregner halvårligt, og dem, der afregner kvartalsvist. Husk at indberette til fristen, så du undgår rykkere og gebyr.

Mange glemmer det: Husk også at indberette 0

Du skal også indberette moms, selvom din virksomhed ikke har haft køb eller salg i momsperioden. Du skal da indberette 0 kr. (nulindberetning). Indberetter du ikke, laver Skattestyrelsen et midlertidigt skøn (foreløbig fastsættelse). Det koster 800 kr. i afgift.

Heldigvis er der hjælp at hente på skat.dk/huskmoms , hvor du kan: 

 • downloade momskalenderen: så har du altid styr på fristerne.
 • få hjælp til momsindberetningen, se Skattestyrelsens guides
 • lære om gode momsvaner. Få styr på momsen med de gode vaner

 1. Gem dine bilag – helst digitalt

  Tag billeder af dine kvitteringer og send dem til dig selv med en bemærkning. Du kan også bruge et regnskabssystem. Alle poster i dit momsregnskab skal være dokumenteret med bilag.  
 2. Bogfør løbende – brug evt. et regnskabssystem

  Virksomheder har pligt til at føre et regnskab over køb og salg af varer og ydelser og til at bogføre. Hvis du gør det løbende, og hvis du bruger et bogføringssystem, giver det dig et godt overblik over virksomhedens økonomi, og du kan lettere indberette de rigtige tal, når det er tid. 
 3. Få styr på, hvad du kan trække fra

  Besøg Bogføringsguiden og vælg din virksomhedstype og se, hvad du kan trække fra. Mange virksomheder er f.eks. i tvivl om, hvad man kan trække fra i regnskabet ved køb af: Mad og drikke, beklædning, rejser og transport og elektronik, og bl.a. dette kan guiden hjælpe dig med.

Indbygget kontrol i TastSelv-moms 

Når du indberetter moms på skat.dk/tastselverhverv, kan du opleve at få nogle kontrolspørgsmål, som du skal svare på og evt. rette op på. F.eks. vil du få et kontrolspørgsmål, hvis Skattestyrelsen kan se, at der er uoverensstemmelse mellem din igangværende momsindberetning og din indberetning i andre systemer, som f.eks. systemet EU-handel for køb og salg.  

Kontrollen betyder, at du med det samme kan rette eventuelle tastefejl og andre fejl, som du måtte have lavet. 

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol.