Tjek årsopgørelsen 2013

Det er vigtigt at tjekke årsopgørelsen grundigt igennem, idet nye procedurer hos SKAT har givet fejlbehæftede årsopgørelser.

AktieudbytteSKAT har ændret på reglerne for indberetning af udbytte på aktier. Dette medfører, at der ikke længere skal udfyldes en særlig blanket vedrørende selskabet. Dette er der mange, der har overset, hvormed der er sket dobbeltindberetning af såvel udbytter som udbytteskat.

Korrektioner som følge af dobbeltindberetninger kan sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

UdbytteangivelsePå selskabsselvangivelsen for 2013 er der et nyt felt (192) til angivelse af udbytteskat for selskaber. Feltet skal benyttes i de tilfælde, hvor selskaber modtager udbytte i 2014.

Mindre virksomheder og K/S-anparterSKAT har i år udsendt årsopgørelser til mindre virksomheder og til ejere af K/S-anparter, hvor resultatet på disse er angivet med resultatet for 2012 eller resultatet angivet på forskudsopgørelsen for 2013. Hvis resultatet har været angivet som underskud, vil resultatet på årsopgørelsen være ansat til 0,00 kroner.

EjendomsværdiskatFor personer med to huse, skal der ikke betales ejendomsværdiskat af huse, som er fraflyttet og sat til salg og /eller udlejet.

Eget ansvarMan er altid pligtig til at selvangive det korrekte resultat, uanset om det er højere eller lavere end det, SKAT har ansat på årsopgørelsen.