Private skal også have digital postkasse

Siden november 2013 har det været et krav, at virksomheder skal have en digital postkasse. Det bliver nu også et krav til de private borgere, hvilket gælder fra 1. november 2014. Kravet gælder for alle personer, der bor i Danmark, har et cpr-nummer og er over 15 år gammel.

Man skal tilmelde sig Digital Post fra det offentlige. Dette kan gøres via e-boks eller Digital Post på borger.dk. Både e-boks og borger.dk kræver anvendelse af NemID.

Så snart den digitale postkasse er oprettet, vil man modtage al post fra det offentlige i denne. Det er ens eget ansvar at tjekke postkassen for post, der kan indeholde breve med tidsfrister med videre.

Hvis man ønsker at blive fritaget for modtagelse af digital post, skal man kontakte den lokale borgerservice. Der er også mulighed for at give andre læseadgang til den digitale postkasse.