Hvornår er julegaven skattefri?

Gaver fra arbejdsgiver til medarbejder er normalt skattepligtige og beskattes på samme måde som løn. Dette gælder dog ikke naturaliegaver ved jul og nytår. Gavens værdi må ikke være større end 800 kroner inklusive moms, hvilket er den fastsatte beløbsgrænse for 2014. Hvis medarbejderen ikke har modtaget andre gaver eller personalegoder i årets løb, kan der dog gives skattefri gaver for helt op til 1.100 kroner.

Arbejdsgiveren skal dog være opmærksom på, at gavekort ikke tæller som en naturaliegave, og dermed er gavekortets værdi skattepligtig for medarbejderen.

Der er dog tilfælde, hvor et gavekort godt kan sidestilles med en naturaliegave og dermed blive skattefri for medarbejderen. Værdien må ikke overstige 800 kroner og må ikke kunne ombyttes til kontanter. Gavekortet må kun give adgang til en eller flere gaver fra en liste, hvis indhold er bestemt af arbejdsgiver eller til bestemte restauranter eller kroophold. Viften af valgmuligheder må ikke være for bred.